Åbningstid: 19/03-2021 - 03/10-2021,  Vintercamping med tilmelding

Byvandring i Ringkøbing

Ringkøbing Skjern Museum tilbyder også historisk by vandring i Ringkøbing, hvor det især er 1800-tallets Ringkøbing, vi kommer igennem. Hør om dengang Vester Strandgade havde 26 værtshuse, mærk brostenene under fødderne når vi går og oplev kontrasten mellem byens gamle udseende og dens moderne liv. Se datoerne i kalenderen.

Jesper Malers Ringkøbing

Skråt over for Ringkøbing Museum ligger Dommerkontoret. Her kan I se den flotte udstilling af Jesper Malers malerier af 1800-tallets Ringkøbing. Hvis I kombinerer udstillingen med en by vandring, vil I kunne se flere af de samme huse i gadebilledet - nu bare med biler holdende ude foran i stedet for hestevogne.

Gratis digital byvandring i Ringkøbing
Tag familien med på en hyggelig byvandring i Ringkøbing med mobilen som guide. Gå på opdagelse i Ringkøbings gamle gader og se om du og din familie sammen kan finde de mange historier, byen gemmer på.

Med mobilen som guide sætter I selv tempoet og I kan vælge de historier i synes er mest spændende. Ved hvert stop på byvandringen er der billeder og fortællinger fra fortiden, som er knyttet til lige netop det sted I befinder jer. Få svar på bl.a. hvordan Ringkøbing fik sin bybrønd, og hvorfor der står to sorte cementtønder fasttømret til trappen foran pizzeriaet i Algade.

Skulle I få lyst til en afstikker undervejs, kan I altid finde tilbage til næste stop ved hjælp af telefonens GPS. Byvandringen er en mulighed for at få en god introduktion til den gamle købstads historie og samtidig have et par hyggelige og anderledes timer med familien.

Der er ingen entré, historierne er tilgængelige døgnet rundt og i sætter selv tempoet.

Sådan gør du

  • Åbn App Store eller Google Play på din telefon eller tablet.
  • Download appen ”Emplate”
  • Åbn appen 
  • Vælg ”Ringkøbing Byvandring”
  • Du er nu klar til at gå på opdagelse i Ringkøbing.

Om Byvandringsappen

Byvandringsappen er udviklet i et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Museum og Ringkjøbing Handelsforening.