Geocaching

En aktiv ferie er godt for både sjæl og krop. Du bliver udfordret fysisk og sportsligt, mens de naturlige omgivelser sørger for afstresning og rekreation.

Tag på skattejagt med GPS eller mobil og oplev Ringkøbing og omegn på en sjov og anderledes måde. Ringkøbing og omegn er fyldt med såkaldte caches, som leder dig ud i alle kroge af egnen. Alt, hvad du behøver fra start er en GPS eller en smart phone og lidt eventyrlyst.

Hvad er geocaching?
Geocaching kan bedst betegnes som en blanding af udendørs skattejagt og orienteringsløb. Ofte kommer man steder hen, som man ellers aldrig ville have set. Til forskel fra orienteringsløbere, som bruger kort og kompas, så bruger geocachere bærbar GPS'er til at finde vej. Deltagere navigerer til et specifikt sæt koordinater og prøver derefter at finde cachen (en beholder) der er skjult på denne placering.

Hvordan starter jeg?
Opret dig gratis som bruger på geocaching.com. Anvend søgeordet "Ringkøbing", udvælg et sted og følg herefter vejledningen, indtil du har de rette koordinater. Indtast til sidste koordinaterne i din GPS.

Geocaching med mobiltelefon:
For at bruge din telefon til geocaching, skal du hente app'en "geocaching". Her kan du søge efter specifikke skatte eller bare finde dem, der er tættest på dig. Det er nemt og du bliver hurtig guidet igennem, så du på få minutter er klar til at gå på skattejagt.

Betingelser for leje af GPS: 
Depositum 500 kr. + kopi af billedlegitimation. 
Udlejningspris 50 kr. pr. GPS pr. dag.